Blog Puur Ana

Your life is worth living,

let me inspire you.Bekend van TV

Sprookje


Het begint als een sprookje. Na een lange weg van teleurstellingen is daar ineens die prins. Je dacht dat het niet voor jou was weggelegd. Hij geeft je het gevoel dat je de belangrijkste persoon in zijn leven bent. Je vertrouwt hem en je vertelt hem over je diepste wonden. Voor iedere wond heeft hij een pleister. Hij troost je met de woorden: "Iedereen die jou verkeerd heeft behandeld zal spijt krijgen. Het is beter iedereen los te laten die jou niet respecteert. Ze zijn jouw liefde niet waard."


Bloemen, cadeaus.....het kan niet op. Maar in ruil voor ieder cadeautje moet je een offer brengen. Voor je het weet is iedereen weg. Zelfs je kinderen herkennen jou niet meer. Je zit klem tussen de cadeaus. Eenzaam en alleen gevangen. Je kent jezelf niet eens meer. Welke gedachte is van mij en welke is van hem. Zelfs de woorden die je spreekt zijn van hem. Waag het niet hem tegen te spreken want alles wat je in vertrouwen met hem hebt gedeeld, wordt nu tegen je gebruikt.


Het sprookje blijkt een spookje te zijn. De zogenaamde bescherming was bezitsdrang. Jij was, op het moment dat hij overweldigend je leven binnenkwam, gevoelig voor zijn woorden omdat je emotioneel afhankelijk was. Dit was de voedingsbodem waarop jouw afhankelijkheid werd getest. Net zo lang totdat je wakker werd. De omgekeerde versie van Doornroosje. De prins heeft jou niet wakker gekust maar in slaap gesust. Uiteindelijk werd je echt wakker gekust door jouw innerlijke kracht. De les is geleerd.


Ooit komt de dag dat je hem dankbaar bent. Twee zielen die elkaar nodig hadden om te groeien in bewustzijn. Jouw vertrek zou voor hem een reden kunnen zijn, te starten met de reis naar binnen. Ook zijn gedragingen kwamen voort vanuit angst. Hij had jou nodig om deze te reflecteren. De keuze viel op jou omdat je sterk bent. Sterker dan je zelf beseft.


Nu ben je los van elkaar begonnen aan een nieuwe reis. Wanneer het je lukt in liefde en vergeving terug te kijken en je ook de mooie momenten die je samen had kunt koesteren, ben je geslaagd voor de zwaarste beproeving in je leven.


Blijf in liefde en je zult nieuwe werelden ontdekken.Je bent een volwassen vrouw/man. Je hebt kinderen en misschien zelfs kleinkinderen. Toch moet je elke stap die je zet verantwoorden. Je voert oeverloze discussies over je daden. Waarom je bijvoorbeeld met iemand sprak. "Die persoon spoort toch niet? Niemand is goed genoeg. Ze willen ons geluk ondermijnen."


Op een dag komt het besef dat je vroeger bij je ouders meer vrijheid had. Je kunt geen kant meer op en moet jij je verantwoorden voor iedere actie. Dat zijn pijnlijke discussies die je sowieso nooit zult winnen.
Het kost energie en levert niets op. Het zaait alleen maar verwarring waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. Je kent je eigen waarheid niet meer.


Je zult het niet snel toegeven aan de buitenwereld. Ze zouden je niet geloven. Je bent in hun ogen een goudhaantje met zo'n charmante partner. En als het zo is zoals je vertelt, waarom blijf je dan nog?

Je blijft omdat je geen zelfvertrouwen meer hebt. Wanneer jou wordt wijsgemaakt dat de buitenwereld gevaarlijk is en jij dit gelooft, heb je zonder deze partner geen schijn van kans.


Er zijn heel veel redenen waarom je niet gaat. Je liegt ook tegen jezelf. Je spreekt je zelf keer op keer tegen. Je gelooft inmiddels dat je niets meer zonder hem/ haar kan.

Op een dag word je wakker en begin je met een innerlijk dialoog. Anderen begrijpen jou niet dus heb je geen klankbord.


Ga praten met ervaringsdeskundigen. Zij begrijpen jou wel. Zij zullen niet oordelen. Zoek aansluiting bij mensen die jij als voorbeeld kunt zien. Door middel van praten, ga je jezelf begrijpen. De mentale detox kan beginnen. Dit is vergelijkbaar met een zwaar afkickprogramma.


Op een dag weet je weer wie je bent en ontdek je de verborgen schatten die je al die tijd al in je had.
Dan is tijd rijp deze aan de buitenwereld te tonen.


Je bent vrij!

Het leven is een spel


Het leven bestaat uit meerdere levels dus speel het spel met plezier en wees vooral niet ongeduldig.
Wanneer je nu nog vast zit in een level, besef dan dat je pas door kan naar het volgende wanneer je alles hebt doorleefd en begrepen. Eenmaal door naar het volgende level, is er geen weg meer terug.


Achteraf begrijp je pas goed waarom je er zo lang over deed en dat de volgende stap nu pas logisch is. Dat het niet eerder kon. Ieder level is een puzzel die bestaat uit een zoektocht naar de passende stukjes. Het kost je moeite om de puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Pas wanneer de puzzel compleet is, kun je verder. Je hebt de pijn en het verdriet, die bij dit level hoorde, begrepen en doorleefd.


De volgende fase bestaat uit een nieuwe puzzel met een andere energie. Je zult eerst mogen wennen aan deze frequentie. Je komt in een nieuw landschap met andere mensen en omstandigheden. Deze zullen jou ook in dit level opnieuw uitdagen.


Geldt dit voor iedereen? Nee, want de blauwdruk is voor ieder mens verschillend. Sommige mensen zijn meer dan tevreden met het level (leven) waarin zij zich nu bevinden. Dat is prima want iedereen bepaalt zelf waarheen en hoe snel.


Je kunt je vast nog herinneren wat je dacht toen je aan het nieuwe schooljaar begon. Je bladerde door de boeken en dacht: "Dit leer ik nooit". Aan het einde van het schooljaar heb je alles begrepen. Zoniet dan deed je er nog een jaar over. In het gunstigste geval was je over. Na het behalen van het eindexamen werd je aangeboden een niveau hoger door te leren.


Zo is het ook in het leven. Je kunt eindeloos doorgroeien of besluiten dat je een niveau hebt behaald waar jij gelukkig en tevreden mee bent.


Maak er geen competitie van. We hebben allemaal een uniek levensplan. Ga jezelf dus niet forceren. Wees ook niet teleurgesteld wanneer je iemand door jouw level heen ziet racen.

Soms zijn we maar voor even in elkaars leven.


*  *  *


Onafhankelijkheid


Gisteren kreeg ik een reactie op mijn blog over overvloed. Deze lieve vrouw voelde zich geprezen met haar huwelijk en haar leven. Voor haar waren al deze tips totaal overbodig. Het leven is goed zoals het is. Wat heerlijk wanneer iemand dat kan zeggen. Dan ben ik oprecht blij voor haar.
Deze opmerking bracht mij even terug in de tijd.


Terug naar mijn leven in Almere. Terug naar het moment waarop ik ervan overtuigd was dat het leven goed was. Met een prachtig luxehuis, genoeg geld, twee walk-in closets en iedere twee jaar een nieuwe leaseauto met lederen bekleding. Het ontbrak mij nergens aan. Er was materiele overvloed met een man die genoeg verdiende om dit allemaal mogelijk te maken. Zelf werkte ik vrijblijvend en puur voor mijn plezier. Vanuit deze positie adviseerde en coachte ik andere mensen. Mijn dagelijkse postings op fb waren vaak leeg. De foto’s illustreerden mijn lege bestaan. Languit bij mijn zwembadje met fles bubbels of dobberend in het zwembadje. Een jeugdvriendin doorbrak regelmatig de façade met de opmerking: ”Dit ben jij niet, je bent eenzaam, je hoort bij ons op het strand”. Diep van binnen wist ik dat ze gelijk had maar ik kon nu toch onmogelijk mijn echtgenoot, die zo goed voor mij was, zomaar de rug toekeren?


Het proces trad echter in werking. Langzaam drong het besef tot mij door dat ik mij had verloren in deze relatie. Ik was volledig afhankelijk waardoor ik ook alles wat ik leuk vond, los had gelaten. Hierdoor nam ik niet alleen mezelf in het ootje maar was ik ook niet eerlijk tegenover mijn levenspartner. Geleidelijk werd ik weer wakker. Uiteindelijk kwam de dag waarop ik voelde dat het tijd was om te gaan.


Werkelijk alles liet ik achter mij, geen huis, geen vaste baan maar slechts een beetje spaargeld. Dat was het startpunt van een interne reis. Terug naar de onafhankelijkheid. Dat was, en is soms nog steeds pittig. Ik reisde langs oude onverwerkte stukken en dat deed pijn. Maar ik zette door. Nu ben ik dankbaar met mijn fijne huisje en is het mij toch gelukt om geheel selfsupporting te zijn.
Al deze pijn is echter meer dan de moeite waard. Ik leerde onthechten en te vertrouwen op mijn eigen kracht. Nooit meer zal ik emotioneel afhankelijk zijn. Soms word ik daar nog weleens op getest. Dan ga ik weer even terug naar die oude An met die oude pijn.


Helaas zie ik veel vrouwen en ook mannen die het niet redden na een echtscheiding of overlijden van de partner omdat ze nooit geleerd hebben emotioneel op eigen benen te staan.
Nu ik zover ben gekomen zal ik alleen nog op een basis van gelijkwaardigheid aan een eventuele relatie kunnen beginnen. Ik heb geen haast want ik kan het alleen. Zoals ik nu in het leven sta, is een mooie relatie een toegevoegde waarde. Maar dat is alleen mogelijk met een partner die deze processen zelf ook heeft doorlopen.


Vandaag ga ik met mijn vriendinnen naar mijn geliefde strand. Ik ben weer vrij en hoef niets meer uit te leggen. Mijn structurele leven is veranderd in een avontuur.


Today i got a million, tomorrow i don’t know.


*   *   *

Geld


Gisteren las ik een blog waarin de schrijver schreef over zijn houding ten opzichte van geld. Voor mij was dit zeer herkenbaar en inspirerend.
De meeste mensen denken dat wanneer je over voldoende geld beschikt, je beschikt over een solide basis waarop je geluk kunt bouwen.
Men maakt berekeningen en reservepotjes voor onvoorziene omstandigheden. Hierbij gaat men uit van een streefbedrag en wanneer het plaatje klopt, denkt men rust te vinden. Echter vreet dit hele proces enorm veel energie. Onbewust leeft men voortdurend met de angst voor tekorten. Zoals velen inmiddels weten, zal hetgeen je aandacht schenkt juist groeien. De angst neemt bezit van jouw bestaan. Voor je het weet, ben je dagelijks bezig met geld.
Dit terwijl geld slechts een middel is. Het geld heeft echter gewonnen van de passie die je voor het leven zou moeten voelen. De zorg om geld heeft een verlammende werking op je creativiteit.
Heus, ik weet er alles van omdat ook ik, net als velen van jullie, werd opgevoed met deze overtuigingen.

Mijn moeder stond vroeger op vrijdag bij de deur te wachten tot mijn vader thuiskwam met zijn loonzakje zodat ze nog snel voor sluitingstijd naar de winkels kon rennen.
Dit beeld staat in mijn geheugen gegrift.
Al jong leerde ik, dat wanneer ik iets wilde, ik er zelf voor moest zorgen. We woonden aan de Haagse markt. Ik was 8 à 9 jaar oud. Om 17.00 uur ging ik naar markt en hielp ik de marktkoopman met het vouwen en opruimen van het uitgestalde ondergoed. Hiervoor ontving ik 2 kwartjes die meteen werden omgezet in snoep voor het weekend.
Dit was het begin van mijn vindingrijkheid. Altijd kon ik kopen wat ik nodig had. Wel was ik bereid daarvoor extra hard te werken. Maar aangezien ik altijd baantjes had die ik super leuk vond, heb ik dat nooit als vervelend ervaren. Sterker nog......het geld was toegevoegde waarde.

Later, veranderde er veel in mijn leven. Het alleenstaand moederschap ondermijnde mijn natuurlijke vertrouwen en voor ik het wist leefde ik met de overtuigingen die mij waren aangeleerd. Dit duurde voort tot 4 jaar geleden.
Langzaam kwam ik tot het besef dat ik leefde vanuit veiligheid en mijn passie voor het leven volledig was gedoofd. Het was tijd om op eigen benen te gaan staan.
Het loslaten van deze overtuigingen was een pijnlijk proces. De angst voor tekorten overschaduwde mijn leven. Gaandeweg kon ik de angst loslaten en pakte ik het leven in passie weer op.
Wonderbaarlijk genoeg kwam het keer op keer weer goed. Soms was het 5 voor 12. Dit gaf zelfvertrouwen. De flashbacks van dat slimme meisje, lieten mij zien dat je vanuit zelfvertrouwen alles zult krijgen wat je nodig hebt.
Wonderen bestaan. Ik vertrok met niets dan alleen mezelf. Nu heb ik, zonder enige vorm van afhankelijkheid, weer plezier in alles wat ik doe. Geen dag zonder eten en een geweldig huisje voor mezelf.
Het plezier en de uitdagingen vervagen de angsten.
Volledig in het hier en nu heb ik alles wat ik nodig heb. Eerst passie en dan stroomt het geld vanzelf. Today i got a million, tomorrow i don 't know.

Eerdere blogs:

  1. juni 2019U mag natuurlijk altijd op een blog reageren, waarbij ik uw privacy respecteer door de reacties niet online weer te geven. 

 
 
 

De blogs staan ook op mijn facebookpagina PuurAna. 
Wees zo vrij om die te delen. 

Via onderstaand icoontje komt u direct op de Instagram of Facebookpagina.

1132892016-122182

Privacy Policy - Cookies


Puurana is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. - All rights reserved 2019 - Design: Roswebdesign.nl